29. oktober 2014

Finger food: Mala caprese nabodala

Včasih me prime, da se malo igram s hrano (čeprav nam je vedno bilo rečeno da se s hrano ne igra - ampak ... to je najbrž drugačna igra) in sicer da si jo pripravim na kak poseben, lahko tudi zelo enostaven način. Nooo in včasih jo pripravljam zelo dolgo, glede na to s kakšno hitrostjo nato zmanjka. 
Verjetno si že slišala za Caprese solato (ki ne vem kako se imenuje slovensko), ki je enostavna solata s fensi imenom, vsebuje pa paradižnikom, mocarelo in baziliko.
Ko sem izredno lena in nimam pri roki sveže bazilike, si navadno naredim tako, da čez mocarelo in paradižnike dam malo pestoja iz bazilike, kar je kar hiter način in seveda odličen okus.
 

Potrebuješ:
- Mini mocarele
- Mini paradajz
- Liste bazilike
- Zobotrebce ali pačke za ražnjiče


Priprava: 
Paradižnike narežeš na polovičke, jih posoliš in nato samo zlagaš preostale sestavine na zobotrebec (ali če hočeš imeti malo večji prigrizek na palčke za ražnjiče, meni so sicer bolj prisrčni ti na zobotrebcih, ker bi jih lahko ponudil tudi na kaki zabavi). Recimo spodaj paradižnik, vmes list ali dva bazilike in nazadnje mozarelo. Tako dobiš srčkane mini prigrizke. 


Seveda pa se lahko tudi sama malo poigraš, mogoče uporabiš paradižnike različnih barv in seveda če so manjši jih lahko pustiš cele in jih tako nanizaš na zobotrebec. Meni osebno je ljubše če jih prerežem na polovičke, ker jih lahko poljubno začinim, pa še bolje se prilega bazilika in mocarela nanje. 
Sana si jih včasih pripravim kak dan vnaprej in vzamem s seboj kot prigrizek. In včasih tudi sanjam o kaki zabavi, ki jo bom sama pripravila in bom nudila vse te čudovite male kanapejčke in finger food in mini mafine in .... :))


Se tudi ti kdaj poigraš s hrano? :)

13 komentarjev :

  1. Ta kombinacija mi je bila vedno zelo všeč:) Res so adorable:) Itak, da se igram s hrano. Trenutno sem obsedena z banano sendviči z arašidovim maslom. Kdo bi si mislil?:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opa :) Meni pa ta okus nikak ni všeč.. Moram se že enkrat spravit pa preizkusit narediti mandljevo maslo, pa preizkusiti to kombinacijo :)) Mandljevo maslo + banane :)) Saj malo pa se moramo igrati s hrano, da jo te še z večjim užitkom pojemo :)

      Izbriši
    2. Res? Meni ni arašidovo maslo dobro samo po sebi. Ko pa kombiniram z banano - oh yeah! Sem probala enkrat nardit mandljevo, pa mi sploh ni blo všeč :/

      Izbriši
  2. Pravi party food :) Tole s pestom namesto sveže bazilike je pa dober predlog, glede na to da sveže tudi mi nikoli nimamo ravno pri roki.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja no saj velikokrat imajo v lidu, da si jo lahko kupiš svežo, za tu pa tam je fajn :) drugače ja je tudi s pestom res fino :)) okus je tam! :))

      Izbriši
  3. Mmmm... tudi jaz imam rada kombinacijo paradižnika, mocarele in bazilike. Fotografije so res lepe :) To z pestom je super ideja. Če pri roki nimam sveže bazilike, ponavadi uporabim posušen origano.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) jaz sem enkrat preizkusila posušeno baziliko, pa mi ni blo tako všeč, no sveža je itak sveža, ampak pesto pa fajn paše :)) še posebej če si ga narediš čisto po svojem okusu :)

      Izbriši
  4. njam njjam njam! :)
    J.
    http://fashionandpinkheart.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši