13. junij 2014

Pripravljanje nogic na sandale ali kako doseči podplate kot iz salona

Končno je malo bolj poletno (beri:vroče) in lahko skočim v sandale. Ampak da pa sandali dobro izgledajo na nogah, morajo le-te biti urejene. Priznam, da pozimi kar zanemarjam svoje podplate in včasih pride tudi tako daleč, da so kot šmirkov papir, najbolj hudo pa je, ko se začne rjuha lepit na njih (upsi). 
In da ne mečem denarja za pedikuro (čeprav.. bi ga zelo rada, če bi ga imela kaj več:)), zadevo zglajevanja podplatov opravim kar doma. In odločila sem se, da ta postopek delim s tabo, ker priznam, da v poletnih mesecih, kar začnem iskat razne poste o kakih kremicah za noge, ali negi nog. Tako sem se odločila, da svoj "postopek" delim s tabo. 

Od leve proti desni: Pila, strgalo, pilling, maska/krema za noge

1. Najprej za podplate uporabim pilo (Balea), ki sem jo kupila kar v DMu. Z bolj grobo stranjo dobro postrgam kožo, nato pa zgladim z manj grobo (deluje na podoben princip kot nekatere pilice za nohte, kjer z eno stranjo noht oblikuješ z drugo stranjo pa ga "zaključiš")
2. Na vrsti je kopel za noge. Navadno si pustim samo vročo vodo v posodo in vanjo dam morsko sol. Imajo pa v drogerijah kopeli za noge, ki so tudi zelo osvežujoče (trenutno sicer ne morem nobene predlagati, saj sem preizkusila samo eno od Balee). Noge si navadno močim dokler voda ne postane mlačna (je pa res da uporabim kar se da vročo vodo. Če sama ne toleriraš preveč vroče vode, si lahko zraven zavreliš še kak liter, dva in počasi dodajaš k svoji topli vodi).
3. Nato uporabim strgalo (Balea), ki je namenjeno za uporabo na vlažnih nogah. 
4. Po tem koraku, uporabim še piling. Trenutno sicer imam še nekega kupljenega (Oriflame, Aromatic summer Foot Scrub), ampak sem zadnjič ugotovila, da še posebej nežne noge naredi piling, ki sem ga pripravila doma, klik.
5. Noge splahnem in obrišem do suhega. Namažem jih s hranljivo kremo* in počakam, da se vpije, ali pa si nadenem bombažne nogavice. 

*Trenutno je hranljiva krema, ki jo uporabljam v bistvu maska za noge (Barfuss, Fußmaske), ja prav si prebrala, maska za noge. Sem bila kar malo presenečena, ko sem jo zagledala v Müllerju in ker ni bila pretirano draga (Müllerjeva znamka), sem si jo privoščila. Če je namažeš tanek sloj, se vpije zelo hitro. Za učinek maske, tako moraš kar na debelo namazat in pustiti 20 minut, nato pa obrišeš preostanek s toplo vlažno krpo.

No ta celoten postopek, naredim dvakrat na mesec, ali če so podplati lepo gladki enkrat na mesec. Pride pa tudi taki čas, ko ponavljam vsak teden, s tem da mogoče kak korak izpustim (postopek je kar dolgotrajen, ampak po dolgem dnevu, paše razvajanje nog). Prav tako pa se vsak večer trudim noge namazati s hranljivo kremo (no...ali vsaj vsak drugi večer). In tedensko uporabljam pilo na podplatih. 

Tako nekako zgleda moja nega za podplate pripravljene za skok v sandale. 
Imaš tudi ti kak tak postopek, ali pa raje prepustiš nego profesionalnim rokam? :) 

11 komentarjev :

 1. Vau ti si pa pridna:) Jaz se to mogoče enkrat na leto spomnim - I know, i know! Soo bad:) Si me zdaj navdušila, moram zagotovo bolj posrkbeti za moje podplate:) Šteje če hodim bosa? Piling po svoje:D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ma če pa so ko šmirglin :( te pa moram na vsake tolko nekaj naredit :)) ja tudi bosa hoja šteje :))

   Izbriši
 2. Ti pa res lepo skrbiš za svoje noge, jaz sem glede tega bolj lena. Piling uporabljam poleti mogoče enkrat na teden, če se spomnim, kremo vsak dan pred spanjem (če ne pozabim), strgalo pa le, ko se mi zdi, da imam že preveč trdo kožo na podplatih. Bom morala malo spremeniti to in biti bolj pazljiva do svojih nog. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja no, poleti skušam skrbeti za njih, pol pozimi sem pa bolj lene sorte :/ ampak je pa fajn ko so lepo urejene :))

   Izbriši
 3. Imaš podoben postopek kot jst (jst ponavadi pozabim na peeling), drugače si pa mažem noge čez celo leto, da poleti nimam toliko dela. Tale tvoj peeling pa moram naredit doma :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Saj pametno, jaz sem pozimi bolj lene sorte, pol pa mam poleti delo :) čeprav poskušam jih vsaj mazat vsakodnevno :)) ja piling pa le preizkusi, diši božansko in naredi lepo gladko kožo :))

   Izbriši
 4. Jaz imam precejšnje probleme s suho kožo na podplatih, ampak sem vedno prelena, da bi si jih takole rihtala. K pedikerki pa tudi nočem, haha. Zdaj si kar tiste Etude House copatke za noge dam gor in se mi potem lepo čez en teden koža olupi. Malo nagravžno zgleda par dni, ampak imam potem mir za par mesecev, haha. :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Za te Etude House copatke pa še nisem slišala, moram poguglat :) Mi je pa mama za božič kupla, neke copatke, ki bi si jih naj nadel čez noč in mehčejo podplate :) Samo je to težava pri meni, ko se ponoči ne zavem in si jih sezujem.. Navadno se mi to dogaja s vsemi nogavicami :D

   Izbriši
 5. Meni je tak odveč skrbeti za stopala ampak tudi to je treba :) imam pa podobno rutino kot ti, piling, pila in krema :) in tudi jaz si vedno ponoči sezujem nogavice :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaz tudi nisem prej kaj ful skrbela za njih, zadnje čase pa me nekaj mantra da moram, še posebej zdaj, ko bi skoz samo sandale, pa japonke nosila :))
   No me veseli, da nisem jaz edina, taka, ko si nevede sezuvam nogavice :D

   Izbriši
 6. Jaz imam podobno rutino :) drugače pa je tudi super maska za noge, ti res ful fajn zmehča podplate in pete :) in tudi moje nogavice gredo ponoči dol :)
  J.
  http://fashionandpinkheart.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši