28. marec 2014

Špinačne ledene kocke za smoothie

Obožujem špinačo v smutiju, poleg tega pa se počutim bolj "zeleno" in zdravo če jo dodam. :) Ampak nastopi pa en problem pri nakupu, če je katera že kupovala je najbrž opazila, da prodajajo zeloooo velike vrečke špinače, pri kateri ni nobene možnosti, da jo poješ preden začne propadat. Preizkušeno! Razen če res k vsakemu obroku ješ špinačo. No tako sem se odločila, da bom en del uporabila svežo, en del pa zamrznila. Če jo namreč sama zamrzneš, vsaj točno veš kaj je not. In priprava je res enostavna. 


Potrebuješ:
Špinačo
Vodo

Priprava: 
1. Špinačo daš v blender in doliješ malo vode. Vode naj bo samo toliko, da bo blender dobro premešal, saj hočeš imeti kar gosto tekočino (količin vode ne bom pisala, ker vsaka sama najbolje ve, koliko tekočine ji je potrebno vliti v blender, najbolje je da sproti dodajaš po malo vode do želene gostote). Jaz sem celi čas dodajala izmenično špinačo pa spet vodo.
2. Ko je zblendano, samo preliješ v modelčke za led ali v mojem primeru, v modelčke za mini mafine. 
3. Postaviš v zmrzovalnik čez noč. 
4. Pobereš ven zmrznjene špinačne ledene kocke in jih spraviš v ziplog vrečke. In nazaj v zmrzovalnik z njimi.


Tako imaš 2 v 1, ledene kocke ki ti smuti ohladijo in špinačo, za katero ti ni treba skrbeti, da bi se predčasno pokvarila v hladilniku. 

Ali tudi ti daš kdaj kaj zelenega v svoj smuti? :) 

9 komentarjev :

 1. O super ideja! Js nisem še nikdar dala špinače v smoothie, ampak sem jo zadnjič v trgovini iskala na oddelku zelenjave, pa je niso imeli. Potem sem razmišljala, da bi kupila zmrznjeno, ker imam tudi jaz težave s tem, da prej vse zgnije, preden uspem pojest, ampak to je res super ideja! :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni ima špinača še najbolj neutralen okus, tak da je res dobra kot zeleni dodatek v smuti :) Sem pa tudi sama opazila, da je nimajo vedno, je pa to dober način, da si jo kupiš ko imajo in jo imaš potem na zalogi :))

   Izbriši
 2. Jaz pa ne vem kako vam lahko zgnije, recimo da maš pol kg špinače, pa to ja poješ v enem obroku za 2-3 osebe pa še kaj malega v smuti vržeš :D

  Drugače pa super ideja, jaz sem to poleti delala s sadjem.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaz ko edina to doma jem je malo težko :) saj sem jo davala v solato,pa v omleto,pa v smuti pa je je še zmeraj preveč blo :))
   Ja poleti s sadjem pa lahko še lučke delaš mmm:)

   Izbriši
 3. Super post! Drugače pa lahko tudi kar liste zamrzneš, če se ti slučajno ne da delat kockic :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :) Moram še naslednjič liste probat zamrznit (na to niti nisem pomislila silly me :)) Čeprav te kockice so mi prav simpatične :)

   Izbriši
 4. Jaz tudi obožujem špinačo, njami! In se popolnoma strinjam, da se ne more pojesti preden gre vse v maloro, super ideja jo moram preizkusiti nujno! :D

  OdgovoriIzbriši
 5. Tole je pa super ideja, predvsem zato, ker sveže špinače dostikrat nimajo v trgovini in bi si jo kupila takrat, ko jo imajo malce več. Tisto njihovo že zmrznjeno pa ne bi ravno kupovala :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja jaz si navadno naredim zalogo, ko jo majo v trgovini, kolko gre je porabim sveže (smutiji, omlete, solata, polpeti), ostalo pa kar v ledene kocke in potem lahko dam kadarkoli v smuti :) Tak da, kar veselo na delo! :))

   Izbriši