27. december 2013

DIY: Kozarec z zlatimi bleščicami (Preizkušanje Mod Podge)

Moram reči, da sem bila kar presenečena, ko sem videla, da se Mod Podge da dobiti tudi v Sloveniji. Ko bereš bloge iz tujih držav ali kake DIY projekte se to lepilo kar pogosto pojavlja (saj je tako zelo vsestransko). No in ker sem ga morala preizkusiti, sem pobrskala med projekti, ki jih hočem izvesti in našla tega kar enostavnega, ki ga že nekaj časa nameravam narediti. Torej pozlačeni oziroma "bleščičasti" kozarec. Na blogih sem sicer zasledila, da to počnejo s kozarci za vlaganje, ampak ker sem pred kratkim ravno do konca pokurila eno izmed svojih sveč, sem se odločila, da bom kar tisto okrasila. 
Rezultat je bil tak, kot lahko vidiš na sliki. :) 

Sicer s tega kozarca ni priporočljivo pit, ampak za čopiče ali pisala bo pa idealen. 

Za ta projektek sem uporabila:
- Mod podge
- Tanki črni trak
- Kozarec
- Bleščice


Najprej sem odstranila vosek. In sicer z žlico sem pobrala ven koliko se je dalo, nato pa sem zavrela vodo in jo vlila v kozarec. Vosek se od vroče vode stali in tako kozarec lahko očistiš, še tistega malo odvečnega voska. Vendar previdno, nikar ne zlivaj vode z voskom v umivalnik, saj se vosek kasneje spet strdi. 
Sedaj imaš prazen kozarček in lahko nadaljuješ na naslednji korak.


V kozarec zliješ mod podge, moj kozarec je bil dokaj majhen in bi lahko rekla, da sem vanj dala nekje za dve žlici tega. 


 Nato posipaš s bleščicami. Koliko jih daš je odvisno od tega kakšen učinek želiš. Jaz sem jih dala kar veliko, ker sem hotela, da bo kozarec popolnoma zakrit. Bleščice s paličico, ali čopičem (ki ga moraš po končanem mešanju dobro očistiti) dobro premešaš in nato samo obračaš kozarec, da to mešanico enakomerno porazdeliš po njem.


Ko se ti zdi da si enakomerno porazdelila po celotnem kozarcu mešanico, kozarec obrneš  na glavo, da lahko odvečna mešanica odteče. Jaz sem kar nekajkrat kozarec prestavila, ker sem imela občutek, da se bo zalepil na podlago. Se je pa sušilo dokaj dolgo. Kake štiri pa do šest ur. Da je posušeno, veš takrat ko so vidne samo še bleščice in nič belega. In že imaš malo drugačen kozarec. :) 

Ali tudi ti ustvarjaš kaj z Mod podge? :)

4 komentarji :

 1. Ful lepo:)) Mod Podge je zakon!:) Se pa res dolgo suši:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :) Ja, redno dobro je izpadel :) Bom še kaj preizkušala, zdaj če že mam to čudo :D Sem mislila, da se bo kaj hitreje posušil, me je res presenetilo dolgo sušenje :)

   Izbriši
 2. Lep izdelek. V kateri trgovini pa prodajajo to lepilo?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :) Dobi se v trgovinah kjer imajo te pripomočke za ustvarjanje V kakšen Artu, ali kaj podobnega. Drugje še nisem zasledila.

   Izbriši