22. november 2013

Ginger tea with honey and lemon (Ingverjev čaj z limono in medom za mrzle dni)

Prihajajo mrzli jesenski dnevi in z njimi tudi čas prehladov in bolečega grla. V tem času mi vedno nekak uspe zbolet, pa kakor koli se trudim da ne bi. Letos sem se odločila, da bom te tegobe poskušala lajšati z ingverjevim čajem, ki mi je neverjetno okusen. Še posebej z dodatkom cimeta, meda in limone.
Čaj ima poseben svojevrsten okus, saj je nekoliko oster in pekoč, vendar vseeno osvežilen.

Na kratko o ingverju: je čudežna začimba, ki ga znanstveniki prištevajo med najmočnejše antioksidante. Vsebuje veliko vitamina C in ima antiseptične lastnosti. Poleg tega pa ima še kup drugih pozitivnih lastnosti, kot so, da ščiti srce in ožilje, blaži vnetja, lajša menstrualne težave, dviga energijo, pomaga pri vnetem grlu in prehladu, lajša izkašljevanje, zmanjšuje holesterol in še kaj bi se našlo. Poleg tega, pa te v teh mrzlih dneh pogreje, saj stimulira krvni obtok in ti s tem daje občutek, da si se z njim pogrela.
Torej to na sliki je ingver, če ga kdo še ne pozna.Sestavine:
 Košček ingverja
- Limona (količina po želji)
- Med (količina po želji)
- Cimet v prahu ali cimetova palčka(opcijsko)
V lonec daš vret 5-6 dl vode. Medtem olupiš kos ingverja (približno za en palec) narežeš na kolute (lahko ga tudi naribaš).  Ko voda začne vret dodaš narezani ingver in po želji še cimet v prahu ali cimetovo palčko. Počasi ga kuhaš še približno 10 minut. Nato ga precediš in preliješ v skodelico. Po okusu dodaš med in limono.Na zdravje! J

Si tudi ti kdaj pripraviš ingverjev čaj?

2 komentarja :

  1. Zgleda pa fajn:) Če pomaga pri nezbolevanju...i'm in;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Si pač manjšo količino ingverja daš not, da ti ni premočno :) Če pa vseeno premočnega skuhaš, pa itak samo vodo dodaš:)

    OdgovoriIzbriši